vrijdag 2 november 2012

Spaanse stoofschotel met chorizo en sherry




Dit recept lag nog op mijn stapeltje van "ooit te maken recepten", en gisteren kwam het er dan eindelijk eens van om het te proberen...en het viel zeker niet tegen!
Een soort goulash, maar dan met een Spaanse twist.


Voor 4 personen heb je nodig:

  • 600 gram sukadelappen, in stukken
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 gram winterwortel, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 100 gr. chorizo, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 dl medium sherry
  • 2 dl water
  • 2 kruidnagels
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 el peterselie, fijngeknipt

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.Verhit 2eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin.
  2. Schep het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven bakvet.Bak de ui, wortel en paprika ca. 3 minuten.
  3. Voeg chorizo en knoflook toe aan de groenten en bak even mee.
  4. Strooi de bloem erover en schep het geheel even om.

  5. Roer dan het vlees, de tomatenblokjes , het verkruimelde bouillontablet, 2 dl water, de sherry, kruidnagels en laurierblaadjes erdoor.
  6. Breng het aan de kook en laat het in ca. 1,5 a 2 uur zachtjes gaar sudderen.
  7. Bestrooi met peterselie en serveer met aardappelpuree en spruitjes, of voor de spruitjeshaters bijv. sperziebonen.

Bron: Gall &Gall tijdschrift






Related Posts with Thumbnails