Een soort goulash, maar dan met een Spaanse twist.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 600 gram sukadelappen, in stukken
- zout en peper
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 100 gram winterwortel, in stukjes
- 1 groene paprika, in stukjes
- 100 gr. chorizo, in stukjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el bloem
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 runderbouillontablet
- 1 dl medium sherry
- 2 dl water
- 2 kruidnagels
- 4 laurierblaadjes
- 2 el peterselie, fijngeknipt
- Bestrooi het vlees met zout en peper.Verhit 2eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin.
- Schep het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven bakvet.Bak de ui, wortel en paprika ca. 3 minuten.
- Voeg chorizo en knoflook toe aan de groenten en bak even mee.
- Strooi de bloem erover en schep het geheel even om.
- Roer dan het vlees, de tomatenblokjes , het verkruimelde bouillontablet, 2 dl water, de sherry, kruidnagels en laurierblaadjes erdoor.
- Breng het aan de kook en laat het in ca. 1,5 a 2 uur zachtjes gaar sudderen.
- Bestrooi met peterselie en serveer met aardappelpuree en spruitjes, of voor de spruitjeshaters bijv. sperziebonen.
Bron: Gall &Gall tijdschrift