donderdag 29 maart 2012

Kip Katsu






Vandaag wederom een recept uit het GoodFood magazine van april.
Katsu is een Japanse curry waarbij de kip een jasje van broodkruim krijgt,voordat hij gebakken wordt. Het is een slank en vetarm gerecht.


Voor 4 personen heb je nodig:
  • 4 hele kipfilets
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 8 eetlepels Panko of cornflakes,fijngemaakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngewreven met wat zout
  • 1-2 eetlepels Korma currypasta
  • 1 eetlepel sojasaus, bijv. Kikkoman
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetl. maizena
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 C/ 180 HL/ gasstand 8.
  2. Haal de kip door het ei en dan door de panko, zodat de hele filet bedekt is met broodkruim.
  3. Plaats de filets op een afstandje van elkaar op een antiaanbakplaat of schaal en bak in ong.15- 20 minuten totdat ze licht gebruind en gaar zijn.
  4. Doe de overgebleven ingrediƫnten, behalve het zout, in een pan, voeg 500 ml. water toe en verhit al roerend totdat de saus kookt en gebonden is. Dek af en laat 5 minuten zachtjes koken.Voeg zo nodig zout toe.
  5. Schep wat saus op een bord, snij de kip in plakken (ik was gehaast en dus nog slordiger :-) in mijn presentatie) en plaats ze op de saus.
  6. Serveer met rijst met sojabonen en fijngesneden chili of doe net als ik : neem een zak Chinese roerbakgroente, wok deze in wat arachideolie , blus af met wat sojasaus en schep dit door een pan witte gekookte rijst.
We vonden het alledrie lekker,de kip was lekker mals en hoewel de kip zelf niet gekruid was, miste ik dat niet. De saus was zoet-zuur en vrij mild.(ik gebruikte 2 eetlepels currypasta.)

Related Posts with Thumbnails