maandag 31 oktober 2011

Pompoencake met chocolade





  • 425 gram pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
  • 340 gram suiker
  • 150 ml koolzaadolie of zonnebloemolie
  • 4 L eieren (of 5 M)
  • 250 gram tarwebloem
  • 125 gram volkorenmeel
  • 2 tl baksoda
  • 1 tl zout
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl. versgemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 180 gram chocolade chips of gehakte (wal)noten/rozijnen
  • 2 tl vanille extract
Verwarm de oven voor op 175 graden C. (hetelucht 160 graden)


Meng de pompoen, olie, suiker, vanille en losgeklopte eieren in een grote kom .
Voeg dan de rest van de ingrediƫnten, behalve de chips of noten.
Als alles goed gemengd is, roer dan als laatste de chips erdoor. 


Verdeel de massa gelijkmatig over 2 ingevette bakvormen (brood-) van 21 x 11 x 6 cm, of in 1 grote vorm van 23 x 13 x 8 cm en plaats ze onderin de oven op een rooster.
Bak de kleine vormen in 50-60 minuten gaar, of totdat een erin gestoken prikker er schoon uitkomt.
De grote vorm in 70 -90 minuten bakken.


Laat 10  minuten in de vorm op een rooster afkoelen. Snij de cake los met een mes en laat ze verder, met de bovenkant naar boven, afkoelen .
Laat goed afkoelen voordat je de cake gaat snijden.


Bij kamertemperatuur zo'n 4 dagen ( verpakt in vershoudfolie) houdbaar, en zo'n 10 dagen in de koelkast.


Dit recept vond ik op Baxter and Main.


Mijn baktijd was wat langer, waarschijnlijk  omdat mijn beslag dunner was .
Related Posts with Thumbnails