vrijdag 15 oktober 2010

Pompoenchutney met tomaat


Voor 1,5 liter

1 kg schoongemaakte pompoen, in blokjes van +- 2 x 2 cm
450 gram tomaten, ontveld en in plakjes
250 gram uien, in ringen
2 teentjes knoflook, in plakjes
75 gram sultana rozijnen, afgespoeld
2 eetl. zout
2 tl gemberpoeder
2 tl.pimentkorrels, gekneusd
2 tl. zwarte peperkorrels, gekneusd
350 gram bruine basterdsuiker
350 gram witte kristalsuiker
5 dl. witte wijnazijn


Plaats alle ingrediƫnten in een wijde pan met dikke bodem, breng dit al roerend aan de kook en laat in ongeveer 1 uur tot een jam-achtige massa inkoken.
Roer regelmatig, en let erop dat de chutney niet aanbrandt.

Bereid in de tussentijd de potten voor, steriliseer deze in de oven of in de vaatwasser of ..er zijn meerdere manieren.

Als de chutney de gewenste dikte heeft bereikt, schep het dan voorzichtig in de nog lauwwarme potten, deksel erop, ondersteboven zetten, na 5 minuten keren en laten afkoelen.

En nu geduld hebben...over een paar maanden is de chutney goed op smaak.


Bron:Aangepast recept van Irene kookt
Related Posts with Thumbnails