zaterdag 11 september 2010

Chorizo, paprika en manchego bladerdeegtaart


Tijdens de laatst gevierde verjaardag serveerde ik dit gerecht , wat erg enthousiast ontvangen werd.
Vandaag maakte ik het opnieuw, maar gebruikte dit maal salami in plaats van chorizo.Ook erg lekker!

Op de foto is de salami-versie te zien.


Ingrediƫnten:

Voor 8 personen:

2-3 eetlepels olijfolie, plus extra voor insmeren
1 1/2 tot 2 rode paprika's, in dunne schijfjes
1 grote ui, in dunne schijfjes
2 tenen knoflook, gepeld en gehakt
2 takjes rozemarijn
zeezout en vers gemalen zwarte peper
375 gram bladerdeeg (ik gebruikte een rol van 275 gram en dit voldeed ook)
125 gram geraspte Manchegokaas
100 gram dungesneden Chorizo
evt kappertjes


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 C.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprika, ui, knoflook en rozemarijn zachtjes, zo'n 20 a 25 minuten tot de groenten zacht en sappig zijn.

Breng op smaak met zout en peper, verwijder de rozemarijntakjes en laat het wat afkoelen.

Plaats het bladerdeeg, in zijn geheel of in 8 rechthoekjes,op een ingevet bakblik (of op bakpapier).
Maak in het deeg, met de punt van een scherp mes, een snede van 5 mm -1 cm van de rand af.

Smeer met een kwastjes lichtjes in met olijfolie.
Schep het groentemengsel erop, blijf binnen de snijrand.
Verdeel de helft van de geraspte kaas erover en leg dan de plakjes worst dakpansgewijs er bovenop.
Verdeel de rest van de kaas daar weer overheen.

Plaats in de oven, 15-18 minuten tot de korst aan de randen goudbruin is en de bovenkant bubbelt.

Evt serveren met kappertjes.
Warm het lekkerste!



Bron: www.dailymail.co.uk
Related Posts with Thumbnails