zondag 20 juni 2010

Tarwe/haver zuurdesembrood






Vandaag mijn eerste zuurdesembrood gemaakt, en het resultaat viel me nog alleszins mee.
Mijn deeg was iets te nat, dus ik vreesde het ergste.Ik had wel extra bloem toegevoegd, maar durfde ook weer niet te veel toe te voegen.Misschien had het er mee te maken dat ik geen tarwevlokken gebruikte; die nemen misschien meer vocht op dan de door mij gebruikte havermout.

Het recept heb ik, weliswaar iets aangepast, overgenomen van "Koekje van eigen deeg".
Als het maken en eten van zuurdesembrood goed bevalt ga ik recepten uit mijn (inmiddels grote hoeveelheid) broodboeken proberen.

De aanpassingen die ik deed:
I.p.v. tarwevlokken gebruikte ik havermoutvlokken ('snelkokende '),geen honing maar Lyle's syrup en mijn oventemperatuur was de eerste 10 minuten 225 C, daarna teruggedraaid naar 200 C. Totale baktijd was 40 minuten.

Helaas heb ik geen ovensteen of terracottategel, dus gebruikte ik mijn bakplaat en spoot met een plantenspuit wat water in de oven om stoom te creƫren.

Een banetton heb ik (nog) niet, ik gebruikte gewoon een vergiet, bekleed met een niet pluizende theedoek (half linnen'/half katoen).




Dit is de sponge, vanmorgen..lekker bubbelend.







Jimi is sinds vandaag naar een kouder oord verbannen, de koelkast.
Related Posts with Thumbnails